İpek Kozası Çalışması

Bu yazıda sıfırdan ipek kozası çalışması yapacağız. Yaptığım çalışmaları başkalarına anlatmayı çok seviyorum. Hadi başlayalım :)

ipek kozası çalışması 1
1. Aşama: Eskiden kumaş için ipek iplik yapılan, şimdi ise genellikle dekoratif eşyalarda süs olarak kullanılan ipek kozalarının işlenmeye hazırlanırken ki hali. Yapacağımız çiçeğe karar verip güzelce kesip katlarına ayırıyoruz.
ipek kozası çalışması 2
2. Aşama: Cinsine, şekillerine karar verdiğimiz çiçekleri istediğimiz renklerde ipek boyası ile boyayıp kurutuyoruz.
ipek kozası çalışması 3
3. Aşama: Boyandıktan sonra kuruyan kozalarımızı ortasına tohum koyup birleştiriyoruz. Farklı kesimlerden farklı çiçekler yapıyoruz.
ipek kozası çalışması 4
Nerede kullanacağımıza karar verdiğimiz çiçekleri zevkimize göre tasarlıyoruz ediyoruz. Burada bir çok farklı çiçeğin birleşiminden güzel bir duvar panosu yapıldı. Daha sonraki yazılarımda her çiçeğin yapılışını tek tek anlatmaya çalışacağım. İpek kozadan gül nasıl yapılır, ipek kozasından papatya nasıl yapılır diye merak ediyorsanız, hepsinin cevaplarını tek tek bulacaksınız. Ben bu ipek kozası çalışmalarını çok sevdim. ;) Yaptığım ve yapacağım tüm ipek kozası çalışmalarım için linkimiz: Koza Çalışması

Yorum Gönder

3 Yorumlar

  1. Çok güzel olmuşlar, ben boyama işlemini nasıl yaptığınızı öğrenmek istiyorum. Mor boya aldım ama bi türlü mor rengini tutturamadın

    YanıtlaSil
  2. Tuba hanım koza boyamak biraz pratik istiyor. Çünkü boyanın içinde fazla tutsanız rengi koyu oluyor. Zaten güzel bir mor için bir iki renk boyayı karıştırmak gerekiyor. Ve istediğiniz rengi buluncaya kadar tek tek çıkma koza artıklarıyla deneyin derim ben. Suyla açarak tonlayabilirsiniz koza çiçeklerinizi.

    YanıtlaSil