Meşhur Bebek Battaniyesi :)

bebek battaniyesi Benden çok istek aldı bu bebek battaniyesi. Kimisi nasıl işlendiğini sordu kimisi nasıl örüldüğünü. Arkadaşım torunu için örmüştü bende rokoko işlemiştim. Örgünün bir karesi düz bir karesi pirinç örneği ile örülmüş. Aşağıda pirinç örneğinin açıklaması var arkadaşlar :) Pirinç örgü, iki taraftan da aynı gözüken bir örgüdür. Tersin üzerine düz, düzün üzerine ters gelerek yapılır. İlk ilmekler her zaman olduğu gibi boş alınır. Düz ilmeğin üzerine ters, ters ilmeğin üzerine düz ilmek sırası takip edilerek yapılır. Örgünün her iki tarafında aynı işlem yapılır. Pirinç örgüyle; atkı, bebek hırkaları çok güzel olmaktadır. Bebek battaniye nasıl işlenir diye soranlar için anlattığım yazım şu sayfada: Bebek Battaniyesi Nasıl İşlenir?

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. Yanıtlar
    1. Gerçekten bu battaniyenin sahibi minik bir kokoş :)))

      Sil
  2. Ellerine sağlık canımcım :) Hem pembiş hem de çıtır çıtır bişey :) Ohoo daha ne güzeller var burda ne güzeller :)) Maharetli kahveci güzeliii ! :)))Öpüyorum sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Bilgecim o senin güzel bakışından kaynaklanıyor ;)

      Sil
  3. ellerinize sağlık harika olmuş çok beğendim tüm işlerinizi beğenerek takip ediyorum anlatımlı şema çok faydalı mutlaka deneyeceğim selamlar....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimden geldiği kadar faydalı olmaya çalışıyorum arkadaşım, biraz yardımcı olduysam ne mutlu bana :)

      Sil
  4. mrh battaniyenin sayılarını biliyor musunuz her yerde arıyorum ama ilmek ve kare sayılarını hiç kimse yazmamış

    YanıtlaSil
  5. Elinize emeğinize sağlık hem örğüsünü hem de nakışına birlikte kaç lira fiyat verilmeli sizce?

    YanıtlaSil