Kurdele Nakışları

Kurdele nakışı ve diğer sanat çalışmalarım hakkında her şey. Kurdele Nakışları arayanlar için.


31 Mart 2010 Çarşamba

Kurdele Nakışı Masa Örtüsü




Kurdele nakışı zarif bir masa örtüsü. Organze kurdele ile yapılan çiçekler ipek kurdele ile tamamlandı.

Etiketler: ,


30 Mart 2010 Salı

Bir Ödül Aldım :)


Sevgili arkadaşım karanfilnakis/ribbonembroidery bana bu ödülü vermiş kendisine çok teşekkür ediyorum :)

Bu ödülün kuralları şunlar:
  1. Sizi ödüllendirene teşekkür edin.
  2. Sizi ödüllendirenin blog linkini yayınlayın.
  3. Ödülün logosunu yayınlayın.
  4. 7 yaratıcı blogger ödüllendirin
  5. 7 blogun linkini yayınlayın
  6. Ödüllendirdiklerinizi haberdar edin.
  7. Kendiniz hakkında 7 ilginç şey yaz.
Bu ödülü bütün arkadaşlarla paylaşıyorum :) Ama elim mahkum7 kişi seçmeliymişim bende ilk aklıma gelen 7 arkadaşa gönderiyorum
yesilkivi turkuazlale mineakbas nur Serpil annemineli nerimaninmutfagi
Gelelim kendi hakkımda 7 ilginç şey yazmaya :( ne yazayım ki. Zaten sırf bu yüzden daha önceki ödülleri kabul edememiştim. Bir şeyler çiziktireyim yine de :D
  1. Gülümsemeyi severim
  2. Çok konuşurum ama çok konuşanlardan hoşlanmam ;)
  3. Her olaya iyi tarafından bakmaya çalışırım.
  4. Netten önce çok okurdum :( yinede hala elime aldığım kitap bir kaç saatte biter.
  5. Öğrenmek beni çok mutlu eder .
  6. El işi yapmaktan hoşlanmam ama öğretmeyi severim (bu arada hemen hemen bütün el sanatları kurslarından sertifikam var)
  7. Heyheyli biriyim :)) (Kızımın deyimiyle çok fenaymışım ama nedense çok arkadaşım varmış bunu da hiç anlamazmış)

Etiketler:


29 Mart 2010 Pazartesi

BURSALI blogcularin bulusmasi haraççıoğlu medresesi






Bursalı blogcuların buluşması ile ilgili tarih aşağıda ayrıntılı bilgi ANNEMİN ELİ blogcu arkadaşımızda
03.04.2010 tarihinde saat 14.oo de HARAÇÇIOĞLU MEDRESESİ



HARAÇÇIOĞLU MEDRESESİ

Bursa'nın en eski yerleşim yerlerinden olan Kavaklı Caddesi'nde zaviye veya nakşibendi tekkesi olarak yapılmış, 1852'de medrese haline çevrilmiş ve değerli bir kütüphaneyi barındırımış tarihi bir yapıdır. Günümüzde restore edimiş ve Osmangazi Belediyesi sosyal tesisi olarak hizmete girmiştir.


Haraççıoğlu Medresesi, hem Bursa’ya hem de bulunduğu Kavaklı Mahallesi’ne farklı bir soluk getirdi. Tesis Cafe - Restaurant olarak da hizmet vermektedir.



Restore edildikten sonra Bursa Belediyeler Birliği merkezi ve aynı zamanda sosyal tesis olarak hizmet veren tarihi yapı, 110 metrekarelik medrese binası ve yaklaşık 500 metrekarelik bahçeden oluşuyor.

Mimari yapısıyla görsel bir ziyafet sunan Haraççıoğlu Medresesi, bölgedeki manevi odak noktalarını görmeye gelen yerli ve yabancı turistler ile mahalle halkı için önemli bir uğrak yeri oldu.


Kavaklı Mah. Kavaklı Cad. No:21 osmangazi Bursa

Kurdele nakışı salon takımı









Organze kumaş üzerine ipek kurdele ile çalışılmış pastel renklerin hakim olduğu salon takımı.Kenarları zincir işi ile kapatıldı. Bu harika salon takımı yine Semra ablacığıma ait.Güzel kızları için yaptığı bu zarif işleri blogumda sergilememe izin verdiği için kendisine ayrıca teşekkür ediyorum :)

Not : Malesef çekimlerde hata yapmışım masa örtüsü biraz bulanık çıkmış en azından fikir verir diye koydum .

28 Mart 2010 Pazar

Boncuk İşi Salon Takımı




Bakır rengi sim ve boncuklarla zincir işi olarak işlenmiş salon takımından bir parça .Masa örtüsü olarak dört tarafı işlendi.Bu güzel çalışmayı Semra ablacım yaptı :) ben bitirmesini bile bekleyemedim daha kenarı yarım ütüsü yapılmamışken çektim :) Ellerine sağlık ablacım güzel kızların iyi günlerde kullansın.

26 Mart 2010 Cuma

Bursa Blogger Buluşması





BURSA dendimi bende akan sular durur :) BURSA Tıpkı bu yazıda olduğu gibi . Yazı başka güzel, kışı başka insanları da bambaşka :) Bu arada Annemineli blogcu arkadaşımız güzel bir fikir sunmuş. Bursalı blogcular buluşuyoruz katılmak isteyenler arkadaşımızın sayfasını takip edebilirler.

Etiketler: ,


22 Mart 2010 Pazartesi

Kurdele Nakışı Karanfil Yapılışı


Kurdele Nakışından karanfil yapıyoruz. Kurdele Nakışı yapması çok kolay ve eğlenceli. Kolaylıkla yapabilirsiniz. İşte yapılışı ve yapılış adımları:

Devamı »

Etiketler: ,


20 Mart 2010 Cumartesi

Kurdele Nakışı Karanfiller


Bu harika kurdele nakışı karanfiller sanki gerçek gibi. Arkadaş yaparken kokusunu duyuyorduk sanki :) Ellerine sağlık Kevsercim. Kurdele Nakışı karanfil nasıl yapılır yazım için buraya tıklayın.

Etiketler:


9 Mart 2010 Salı

Deri calismalari









Semra ablacım üzgünüm sadece bu kadar resim varmış.Kırmızılı çalışmaya dikkatli bak ikisi üstüste gelmiş.



6 Mart 2010 Cumartesi

Merinos parkında bir kış günü :)






Şimdi bu resimlere bakan kış ortasında çekilmiş dermi ? Merinos parkında yürürken insan nereye bakacağını şaşırıyor. Geçen gün bir arkadaşla yürürken '' Bu çiçek ve kokular içinde cenneti düşündümde bir an '' dedi. Busmek kursuna gidip gelirken bu güzelliklerin içinde yürümek harika oluyor ;)

4 Mart 2010 Perşembe

BURSA Kent konseyi kadın meclisi Merinos sergisi










BURSA KENT KONSEYİ KADIN MECLİSİ üyelerinin Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi sergi salonunda açtıkları satış reyonlarını gezerken Zeynep hanım ,Nezahat hanım ve Yüksel hanımın stantında çektiğim bazı resimler .Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi sergi salonunda daha 3 gün boyunca marifetli hanımların çalışmalarını görüp alışveriş yapabilirsiniz. Zeynep,Nezahat ve Yüksel hanımlar ayrıca BUSMEK deri sınıfı öğrencileri :) BURSAlı iseniz ve bu güzel çalışmalardan almak istiyorsanız sergiyi kaçırmayın derim.Arkadaşlar sipariş kabul ediyor ve istenilen ebatlarda çalışma yapıyor.

3 Mart 2010 Çarşamba

Keçe Çalışması Anahtarlıklar


Keçe ve polarlardan yaptığım anahtarlıklar .Nazarlık kendi anahtarlığım :) Nazarlık yapmayı düşünüyorum deyince sağolsun kurs arkadaşım Emine getirmiş mavi polarları.

Keçe Çalışması AnahtarlıklarKeçe Çalışması AnahtarlıklarKeçe Çalışması Anahtarlıklar

Etiketler:


1 Mart 2010 Pazartesi

Organze güllerle süslü sepet



Zeynepciğimin yaptığı harika bir sepet. Organze kumaştan
güller yaptı sepeti saten kumaşla kaplayıp gül ve yaprakları monte etti.Ellerine sağlık tatlım :)

Kurdele Nakışları Hakkında


Avatar Sahibi: Mukaddes Sezer. Kurdele nakışları ve diğer sanat çalışmalarım hakkında her şey. Tam 330 tane birbirinden güzel yazı var. Arama kutusuna yazıp arayabilirsiniz.
Arşiv sayfaları: Kasım 2007, Aralık 2007, Nisan 2008, Mayıs 2008, Haziran 2008, Temmuz 2008, Ağustos 2008, Ekim 2008, Ocak 2009, Nisan 2009, Haziran 2009, Temmuz 2009, Ağustos 2009, Eylül 2009, Aralık 2009, Ocak 2010, Şubat 2010, Mart 2010, Nisan 2010, Mayıs 2010, Haziran 2010, Temmuz 2010, Ağustos 2010, Ekim 2010, Kasım 2010, Aralık 2010, Ocak 2011, Mart 2011, Ekim 2011, Kasım 2011, Mart 2012, Nisan 2012, Mayıs 2012, Nisan 2013, Temmuz 2013, Ağustos 2013, Eylül 2013, Kasım 2013, Aralık 2013, Ocak 2014, Şubat 2014, Mart 2014, Nisan 2014, Mayıs 2014, Temmuz 2014, Şubat 2015, Mart 2015, Nisan 2015, Mayıs 2015, Nisan 2016, Ekim 2016, Ocak 2018, Nisan 2018, Aralık 2019, Nisan 2020, Mart 2021, Güncel Kayıtlar

Site İstatistikleri

12+
Yıl
330+
Yazı
625+
Yorum
2.720.077+
Sayfa Görüntülenme Sayısı
<